ΔΙΑΣΩΣΗ Α΄ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΗΣ ΥΨΟΥΣ 140.000EYRO

Δικηγόρος Βορδώνη Χρυσούλα

ΔΙΑΣΩΣΗ Α΄ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΗΣ ΥΨΟΥΣ 140.000EYRO

28/01/2020 Προστασία κατοικίας Ρύθμιση Δανείων 0
nomos-katseli---dikigoros-vordoni-nikaia.gr

ΔΙΑΣΩΣΗ Α΄ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΗΣ AΠΟΦΑΣΗ 2019

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ…..

Απόφαση……..2019

ΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Συγκροτήθηκε από την Ειρηνοδίκη Αθηνών,     την οποία όρισε η Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης, του Ειρηνοδικείου και τη Γραμματέα

Συνεδρίασε δημόσια στο ακροατήριό του στις 16-04-2019 για να δικάσει την αίτηση:

Της αιτούσας:…../κατοίκου Αθηνών, οδός …./ η οποία παραστάθηκε μετά της πληρεξούσιας δικηγόρου της    ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΒΟΡΔΩΝΗ.

Του μετέχοντος στη δίκη πιστωτή, ο οποίος κατέστη διάδικος μετά την νόμιμη κλήτευσή του (άρθρα 5 Ν.3869/10 και 748 παρ.3 ΚΠολ.Δ) και παρίσταται ως εξής:

Το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία “Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων” που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Ακαδημίας αρ. 40 και εκπροσωπείται νόμιμα, το οποίο παραστάθηκε δια του πληρεξούσιου δικηγόρου του….

Η αιτούσα ζητά να γίνει δεκτή η από 4-9-2018 αίτησή της δικαστικής ρύθμισης των οφειλών της και απαλλαγής από τα χρέη του Ν.3869/10, που κατατέθηκε στη γραμματεία του Δικαστηρίου αυτού με αυξ. αριθμό καταθ. δικογράφου…., η συζήτηση της οποίας ορίσθηκε για την αναφερόμενη στην αρχή της παρούσας δικάσιμο, οπότε και εκφωνήθηκε με τη σειρά της από το πινάκιο και συζητήθηκε.

ΑΦΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΚΕΦΘΗΚΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ

Από την ανωμοτί επ΄ακροατηρίω κατάθεση της αιτούσας, αποδείχθηκαν τα εξής πραγματικά περιστατικά :  Η αιτούσα ηλικίας 47 ετών, εργάζεται με την ειδικότητα της τεχνολόγου-παρασκευάστριας στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Κοργιαλένειο-Μπενάκειο Ε.Ε.Σ., λαμβάνοντας καθαρό μηνιαίο μισθό ύψους 1.049,56 ευρώ. Η αιτούσα διαμένει μόνη της σε ιδιόκτητη κατοικία επί της αναγραφόμενης στην αρχή της παρούσας διεύθυνση, την οποία απέκτησε με αγορά το έτος 2007. Συγκεκριμένα, η αιτούσα διαθέτει την πλήρη κυριότητα ενός διαμερίσματος του πέμπτου ορόφου, επιφάνειας 78,04 τ.μ.  και μιας αποθήκης επιφάνειας 7,00 τ.μ. του υπογείου ορόφου, το οποίο αποτελεί εξάρτημα του διαμερίσματος, επί της οδού…αρ….στο Δήμο Αθηναίων, το οποίο αποτελεί την κύρια κατοικία της και έχει συνολική αντικειμενική αξία ύψους 69.495,6 ευρώ (68.361,60 και 1.134,00 ευρώ αντίστοιχα ).

Σε χρόνο προγενέστερο του έτους από την κατάθεση της ένδικης αίτησης, η αιτούσα είχε αναλάβει το παρακάτω χρέος, το οποίο κατά πλάσμα του νόμου θεωρείται με την κοινοποίηση της αίτησης ληξιπρόθεσμο, του οποίου ο εκτοκισμός συνεχίζεται με το επιτόκιο ενήμερης οφειλής μέχρι το χρόνο έκδοσης οριστικής απόφαση επ΄αυτής, καθώς πρόκειται για εμπραγμάτως ασφαλισμένο δάνειο (άρθρο 6 παρ. 3 ν. 3869/10) και συγκεκριμένα, οφείλει στο καθ΄ου, από την υπ΄αριθμ. 1/107677 σύμβαση στεγαστικού δανείου το συνολικό ποσό των 140.660,13 ευρώ με μηνιαία δόση προ ρύθμισης ύψους 744,42 ευρώ (βλ. την από 26-04-2018 βεβαίωση).

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΔΙΚΑΖΕΙ την αίτηση αντιμωλία των διαδίκων.

ΔΕΧΕΤΑΙ την αίτηση.

ΡΥΘΜΊΖΕΙ  οριστικά τα χρέη της αιτούσας με τον ορισμό μηδενικών μηνιαίων καταβολών επί τριετία, αρχής γενομένης από τον πρώτο μήνα μετά τη δημοσίευση της παρούσας απόφασης.

ΕΞΑΙΡΕΙ  από την εκποίηση την κύρια κατοικία της αιτούσα, ήτοι το διαμέρισμα του πέμπτου ορόφου, επιφάνειας 78,04 τ.μ. επί της οδού.. αρ… στο Δήμο Αθηναίων και μιας αποθήκης επιφάνειας 7,00 τ.μ. του υπογείου ορόφου, το οποίο αποτελεί εξάρτημα του διαμερίσματος.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ   στην αιτούσα την υποχρέωση να καταβάλλει προς το καθ΄ου για τη διάσωση της παραπάνω κύριας κατοικίας της το συνολικό ποσό των 68.000 ευρώ, σε μηνιαίες δόσεις των διακοσίων ογδόντα ευρώ (E280) επί 20 έτη, ήτοι επί 240 μήνες. Η καταβολή των δόσεων, οι οποίες θα είναι καταβλητέες εντός το πρώτου πενθημέρου εκάστου μηνός, θα ξεκινήσει το πρώτο πενθήμερο του πρώτου μήνα μετά τη δημοσίευση της παρούσας απόφασης και θα γίνει εντόκως χωρίς ανατοκισμό και με το μέσο επιτόκιο στεγαστικού δανείου με κυμαινόμενο επιτόκιο, που θα ισχύει κατά το χρόνο της αποπληρωμής, σύμφωνα με το στατιστικό δελτίο της Τράπεζας της Ελλάδος αναπροσαρμοζόμενο με επιτόκιο αναφοράς αυτό των Πράξεων Κύριας Αναχρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

ΚΡΙΘΗΚΕ, αποφασίσθηκε και δημοσιεύθηκε στην Αθήνα σε έκτακτη δημόσια συνεδρίαση στο ακροατήριό του στις 18-11-2019, χωρίς την παρουσία των διαδίκων και των πληρεξούσιων δικηγόρων τους.

 

Η ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΗΣ                                                          Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.