Απόφαση Ειρηνοδικείου 2019. Κούρεμα πάνω από 60% !!!!!!- Προστασία Α΄κατοικίας

Δικηγόρος Βορδώνη Χρυσούλα

Απόφαση Ειρηνοδικείου 2019. Κούρεμα πάνω από 60% !!!!!!- Προστασία Α΄κατοικίας

13/02/2020 Νόμος Κατσέλη Προστασία κατοικίας 0

Απόφαση Ειρηνοδικείου Αθηνών 2019

  ΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Συγκροτήθηκε από την Ειρηνοδίκη…………..την οποία όρισε η Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Ειρηνοδικείου Αθηνών και την Γραμματέα……………………….

Συνεδρίασε δημόσια στο ακροατήριό του την 19η  Νοεμβρίου 2018 για να δικάσει την υπόθεση μεταξύ :  THΣ ΑΙΤΟΥΣΑΣ: …………χήρας ….., το γένος ……., κατοίκου Ζωγράφου Αττικής, η οποία παραστάθηκε μετά της πληρεξούσιας δικηγόρου της ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΒΟΡΔΩΝΗ.

ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΤΡΙΩΝ  της αιτούσας ανώνυμων τραπεζικών εταιρειών, οι οποίες, μετά την κατ΄άρθρο 748 & 3 ΚΠολΔ (σε συνδυασμό με το άρθρο 5 του Ν. 3869/2010) διάταξη του αρμοδίου Δικαστού, περί κλητεύσεως αυτών, κατέστησαν διάδικοι και μετέχουν στη δίκη παρισταμένων ως εξής……..

Η αιτούσα ζητά να γίνει δεκτή στο σύνολό της η από 13/05/2014 και με αριθμό έκθεσης κατάθεσης …..2014 αίτησης της, δικάσιμος της οποίας είχε ορισθεί η…….και η οποία επαναπροσδιορίστηκε αυτεπαγγέλτως δυνάμει της υπ΄αριθμ…..πράξης της Προέδρου του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Ειρηνοδικείου Αθηνών για την δικάσιμο της….., κατά την οποία η συζήτησή της αναβλήθηκε για την αναφερόμενη στην αρχή της παρούσας δικάσιμο (άρθρο 2 παρ. Α υποπαρ. Α.4 άρθρο 2 παρ. 4 εδαφ. β΄του Ν. 4336/2015 (ΦΕΚ Α΄94/14-08-2015).

ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΟ ΝΟΜΟ

……………………………………..

Περαιτέρω, αποδείχθηκε ότι τα μοναδικά περιουσιακά στοιχεία της αιτούσας είναι τα κάτωθι περιγραφόμενα, ήτοι ; 1) το διαμέρισμα του ισογείου ορόφου πολυκατοικίας κειμένης στον Δήμο Ζωγράφου Αττικής, της πλήρης κυριότητάς της (100%) και αντικειμενικής αξίας ανερχομένης σε 36.504,00 ευρώ.

Oι ληξιπρόθεσμες  λοιπόν οφειλές της αιτούσας, προς τις καθ΄ων ανέρχονται σε: Α) Στην ανώνυμη τραπεζική εταιρεία με την επωνυμία <<ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.>> 1) στο ποσό των 18.260,08 ευρώ, εκ της υπ΄αριθμ. ……….συμβάσεως καταναλωτικού δανείου, το οποιο είναι εμπραγμάτως εξασφαλισμένο με προσημείωση  υποθήκης επί της κύριας ως άνω κατοικίας της αιτούσας, 2) στο ποσό των 745,70 ευρώ , εκ της υπ΄αριθμ. …συμβάσεως καταναλωτικού δανείου, 3) στο ποσό των 16.556,12  ευρώ, εκ της υπ΄αριθμ………….συμβάσεως καταναλωτικού  δανείου, το οποίο είναι εμπραγμάτως εξασφαλισμένο με προσημείωση υποθήκης επί της κύριας ως άνω κατοικίας της αιτούσας, 4) στο ποσό των 17.775.94 ευρώ, εκ της υπ΄αριθμ…….συμβάσεως στεγαστικού δανείου, το οποίο είναι εμπραγμάτως  εξασφαλισμένο με προσημείωση υποθήκης επί της κύριας ως άνω κατοικίας της αιτούσας και 5) στο ποσό των 9.318,96 ευρώ, εκ της υπ΄αριθμ……..συμβάσεως  στεγαστικού δανείου, το οποίο είναι εμπραγμάτως εξασφαλισμένο με προσημείωση υποθήκης επί της κύριας ως άνω κατοικίας της αιτούσας. Β) Στην ανώνυμη τραπεζική εταιρεία με την επωνυμία <<ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ERGASIAS A.E.>>, στο ποσό των  2.563,79 ευρώ, εκ της υπ΄αριθμ….συμβάσεως καταναλωτικού δανείου και Γ) στην ανώνυμη τραπεζική εταιρεία με την επωνυμία <<ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε>>: 1) στο ποσό 3.090,80 ευρώ, εκ της υπ΄αριθμ……….συμβάσεως καταναλωτικού δανείου και 2) στο ποσό των 425,22 ευρώ, εκ της υπ΄αριθμ………συμβάσεως πιστωτικής κάρτας.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΔΙΚΑΖΕΙ ερήμην των γ΄και δ΄των καθών  πιστωτριών και αντιμωλία των λοιπών διαδίκων

ΔΕΧΕΤΑΙ  την αίτηση

ΟΡΙΖΕΙ μηδενικές μηνιαίες καταβολές προς τις καθ΄ων, χωρίς επαναξιολόγηση, για ολόκληρο διάστημα της τριετίας,

ΕΞΑΙΡΕΙ  από την εκποίηση την κύρια κατοικία της αιτούσας, ήτοι το  1 διαμέρισμα του  ισογείου ορόφου πολυκατοικίας κειμένης στον Δήμο…..Αττικής,

ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ  την αιτούσα να καταβάλει στην ανώνυμη τραπεζική εταιρεία με την επωνυμία <<ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.>>, για την αναφερόμενη στην αμέσως ανωτέρω διάταξη αιτία, το ποσό των 25.603,20 ευρώ, σε 147 μηνιαίες δόσεις των 174,17 ευρώ (έκαστη εξ αυτών) συμμέτρως  διανεμόμενο για την μερική αποπληρωμή των εμπραγμάτως εξασφαλισμένων απαιτήσεων της. Κρίθηκε αποφασίστηκε και δημοσιεύτηκε στην Αθήνα στις 28-05-2019 σε έκτακτη δημόσια συνεδρίαση του Δικαστηρίου αυτού, απόντων των διαδίκων και των πληρεξουσίων δικηγόρων τους.

Η ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΗΣ                                               Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.